detective.nl - directorio de detectives privados

 
 

Detective in…

Een detective is iemand die over het algemeen de bewijzen voor een civielrechtelijke of strafrechtelijke daad probeert te vinden. Een detective kan ook vermiste personen of zaken opsporen.

Detectives in dienst van de politie heten rechercheur of politierechercheur, maar ook privédetectives noemen zich rechercheur. Daardoor ontstaat soms (bewust) verwarring. Een privédetective kan zich voorstellen als rechercheur, en zo opzettelijk onduidelijkheid scheppen of hij/zij van de politie is of niet. De wettelijke benaming voor privédetective is Particulier Onderzoeker.

Een detectivebureau wordt ook wel een recherchebureau genoemd.

In België worden detectives privédetectives genoemd, rechercheur is hier onbestaand. Zij zijn aan zeer strikte wettelijke normen gebonden. De opleiding voor detective duurt er twee jaar (meestal in de vorm van avondonderwijs) en een licentie is vereist. Deze wordt verstrekt door het ministerie en wordt verleend indien de aanvrager een onberispelijk verleden heeft. De aanvrager wordt doorgelicht door staatsveiligheid alvorens hij aan de slag kan.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 2.3/5 (7 votes cast)
Privé Detective, 2.3 out of 5 based on 7 ratings
 
 

Privé Detective

prive detective